Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te łatwe ciastka z masłem orzechowym składają się z prostych składników. Robi się je szybko i smakują wyśmienicie. To też świetny sposób na to, by włączyć dzieci w prace kuchenne. Nie ma nic lepszego niż ciastko z masłem orzechowym, które zaspokoi apetyt na słodycze i poprawi humor! Pokochacie te ciasteczka za chrupkość i delikatne, rozpływające się w ustach wnętrze.
Jeśli widzieliście już jakieś moje przepisy na ciasta i desery, mogliście zau...
Odsłon: 478
Nasza propozycja na pyszne danie obiadowe – klopsiki z szynki wieprzowej w ar...
Odsłon: 11061
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 50
Jeśli widzieliście już jakieś moje przepisy na ciasta i desery, mogliście zau...
Odsłon: 478
Nasza propozycja na pyszne danie obiadowe – klopsiki z szynki wieprzowej w ar...
Odsłon: 11061
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 50
Składniki
Wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i odstaw. Mikserem utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę. Następnie dodaj masło orzechowe i zmiksuj do połączenia składników. Możesz dodać szczyptę soli, jeśli masło jej nie zawiera. Do masy wbij jajko oraz dodaj ekstrakt waniliowy, a następnie po łyżce mączną mieszankę. Ciasto powinno wyjść gęste i jednorodne.
Z ciasta uformuj ok. 2 cm kulki i ułóż na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz ciastka i widelcem wykonaj odbicia na krzyż. Wstaw do pieca nagrzanego do 180°C i piecz około 15 minut. Zaraz po wyjęciu z piekarnika będą bardzo miękkie, więc pozwól im chwilę ostygnąć. Po wystygnięciu nabiorą właściwej chrupkości na zewnątrz, ale środek nadal będzie miękki.