Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te łatwe ciastka z masłem orzechowym składają się z prostych składników. Robi się je szybko i smakują wyśmienicie. To też świetny sposób na to, by włączyć dzieci w prace kuchenne. Nie ma nic lepszego niż ciastko z masłem orzechowym, które zaspokoi apetyt na słodycze i poprawi humor! Pokochacie te ciasteczka za chrupkość i delikatne, rozpływające się w ustach wnętrze.
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 347
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 153
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 162
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 228
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 347
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 153
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 162
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 228
Składniki
Wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i odstaw. Mikserem utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę. Następnie dodaj masło orzechowe i zmiksuj do połączenia składników. Możesz dodać szczyptę soli, jeśli masło jej nie zawiera. Do masy wbij jajko oraz dodaj ekstrakt waniliowy, a następnie po łyżce mączną mieszankę. Ciasto powinno wyjść gęste i jednorodne.
Z ciasta uformuj ok. 2 cm kulki i ułóż na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz ciastka i widelcem wykonaj odbicia na krzyż. Wstaw do pieca nagrzanego do 180°C i piecz około 15 minut. Zaraz po wyjęciu z piekarnika będą bardzo miękkie, więc pozwól im chwilę ostygnąć. Po wystygnięciu nabiorą właściwej chrupkości na zewnątrz, ale środek nadal będzie miękki.