Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i mlecznej czekolady to idealna słodka przekąska dla małych i dużych. Ciastka przygotowuje się bardzo szybko. W parę chwil mamy przepyszne ciastka do szklanki mleka.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
Składniki
Do miski wrzucamy masło, masło orzechowe, wsypujemy cukier, proszek do pieczenia, mąkę oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy, robimy to dość szybko i tylko do połączenia. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę z kawałkami orzechów i ponownie zagniatamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach góra dół na złoty ładny kolor. Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika i chwilę czekamy aby delikatnie stwardniały. Gorące są bardzo miękkie. Gotowe, ciasteczka można zajadać ;)