Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i mlecznej czekolady to idealna słodka przekąska dla małych i dużych. Ciastka przygotowuje się bardzo szybko. W parę chwil mamy przepyszne ciastka do szklanki mleka.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 444
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5183
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3370
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 444
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5183
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3370
Składniki
Do miski wrzucamy masło, masło orzechowe, wsypujemy cukier, proszek do pieczenia, mąkę oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy, robimy to dość szybko i tylko do połączenia. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę z kawałkami orzechów i ponownie zagniatamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach góra dół na złoty ładny kolor. Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika i chwilę czekamy aby delikatnie stwardniały. Gorące są bardzo miękkie. Gotowe, ciasteczka można zajadać ;)