Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze że nie trzeba mieć piekarnika...
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem do miski. Dodajemy jajko i pokrojone na małe kawałki margarynę, aromat i wyrabiamy całość na jednolite ciasto. Na koniec wrzucamy do ciasta garść rodzynek i pokrojoną na kawałki czekoladę, mieszamy.
Ciasto wałkujemy (na lekko podsypanej mąką stolnicy) na grubość kilku milimetrów. Za pomocą foremek do ciastek wycinamy dowolne kształty .Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu, kładziemy ciastka i smażymy na niewielkim ogniu z każdej strony po kilka minut na złoty kolor. Trzeba dojść do wprawy aby nie spalić ciastek lub nie były surowe.