Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze że nie trzeba mieć piekarnika...
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem do miski. Dodajemy jajko i pokrojone na małe kawałki margarynę, aromat i wyrabiamy całość na jednolite ciasto. Na koniec wrzucamy do ciasta garść rodzynek i pokrojoną na kawałki czekoladę, mieszamy.
Ciasto wałkujemy (na lekko podsypanej mąką stolnicy) na grubość kilku milimetrów. Za pomocą foremek do ciastek wycinamy dowolne kształty .Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu, kładziemy ciastka i smażymy na niewielkim ogniu z każdej strony po kilka minut na złoty kolor. Trzeba dojść do wprawy aby nie spalić ciastek lub nie były surowe.