Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze że nie trzeba mieć piekarnika...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1533
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1533
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem do miski. Dodajemy jajko i pokrojone na małe kawałki margarynę, aromat i wyrabiamy całość na jednolite ciasto. Na koniec wrzucamy do ciasta garść rodzynek i pokrojoną na kawałki czekoladę, mieszamy.
Ciasto wałkujemy (na lekko podsypanej mąką stolnicy) na grubość kilku milimetrów. Za pomocą foremek do ciastek wycinamy dowolne kształty .Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu, kładziemy ciastka i smażymy na niewielkim ogniu z każdej strony po kilka minut na złoty kolor. Trzeba dojść do wprawy aby nie spalić ciastek lub nie były surowe.