Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciastka z dość dużym dodatkiem rabarbaru. Z zewnątrz kruche, w środku miękkie i wilgotne od rabarbaru. Dzięki zanurzeniu przed pieczeniem ciastka w cukrze pudrze, ciasto ma "lukier" od razu po upieczeniu :) Na drugi dzień ciastka robią się całe miękkie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16970
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 340
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16970
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 340
Składniki
Do miski wyłożyć masło, dodać cukier, żółtko, proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto.
Rabarbar obrać, pokroić w cienkie paski, dodać do ciasta, krótko wyrobić ciasto. Odrywać po małym kawałku, formować kulkę wielkości małego orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć. Lepiej by na samym brzegu ciastka nie było rabarbaru. Z jednej strony ciastko włożyć do cukru pudru bo go oblepił.
Kłaść na blaszce cukrem do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 16-17 minut.