Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciastka z dość dużym dodatkiem rabarbaru. Z zewnątrz kruche, w środku miękkie i wilgotne od rabarbaru. Dzięki zanurzeniu przed pieczeniem ciastka w cukrze pudrze, ciasto ma "lukier" od razu po upieczeniu :) Na drugi dzień ciastka robią się całe miękkie.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Do miski wyłożyć masło, dodać cukier, żółtko, proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto.
Rabarbar obrać, pokroić w cienkie paski, dodać do ciasta, krótko wyrobić ciasto. Odrywać po małym kawałku, formować kulkę wielkości małego orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć. Lepiej by na samym brzegu ciastka nie było rabarbaru. Z jednej strony ciastko włożyć do cukru pudru bo go oblepił.
Kłaść na blaszce cukrem do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 16-17 minut.