Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka zbożowe z żurawiną"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Składniki
Masło włóż do rondla, wlej 150 ml wody, mieszając, rozpuść. Płatki owsiane posiekaj, dodaj sodę, szczyptę soli i żurawinę. Wlej masło, dodaj białko. Zagnieć.
Masę rozwałkuj na ok. 4 mm, jeśli potrzeba, podsypując płatkami. Wykrój ciastka (dowolną foremką).
Ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz ok. 20 minut w 180°C. W połowie odwróć na drugą stronę.
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie