Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Garnek, deska do krojenia, miseczka, nóż, łyżka, obieraczka do warzyw
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 256
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240976
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2390
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 396
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 256
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240976
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2390
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 396
Składniki
Mięso wieprzowe dokładnie oczyścić, umyć. Wieksze kawałki przekroić. Umieścić w garnku. Zalać zimna wodą. Zacząć gotować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować ok 20 min na wolnym ogniu.
Dodać warzywa tj ziemniaki, marchewki, pietruszki, selera pokrojone w drobną kostkę. Oczywiście wcześniej warzywa obrać, umyć. Pora z zieloną częścią też pokroić drobno, w ćwierćplasterki. Gotować ok 20 min.
Teraz dodać wypłukaną kaszę mazurską. Pomieszać, żeby kasza nie przywarła do dna. Gotować kolejne 20 min na wolnym ogniu.
Dodać jeszcze pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Goracą zupę podawać z kawałkami mięsa, posypaną obficie posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.