Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Garnek, deska do krojenia, miseczka, nóż, łyżka, obieraczka do warzyw
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1404
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5908
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18663
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1404
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5908
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18663
Składniki
Mięso wieprzowe dokładnie oczyścić, umyć. Wieksze kawałki przekroić. Umieścić w garnku. Zalać zimna wodą. Zacząć gotować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować ok 20 min na wolnym ogniu.
Dodać warzywa tj ziemniaki, marchewki, pietruszki, selera pokrojone w drobną kostkę. Oczywiście wcześniej warzywa obrać, umyć. Pora z zieloną częścią też pokroić drobno, w ćwierćplasterki. Gotować ok 20 min.
Teraz dodać wypłukaną kaszę mazurską. Pomieszać, żeby kasza nie przywarła do dna. Gotować kolejne 20 min na wolnym ogniu.
Dodać jeszcze pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Goracą zupę podawać z kawałkami mięsa, posypaną obficie posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.