Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Garnek, deska do krojenia, miseczka, nóż, łyżka, obieraczka do warzyw
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 328
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3911
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3765
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 529
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 328
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3911
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3765
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 529
Składniki
Mięso wieprzowe dokładnie oczyścić, umyć. Wieksze kawałki przekroić. Umieścić w garnku. Zalać zimna wodą. Zacząć gotować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować ok 20 min na wolnym ogniu.
Dodać warzywa tj ziemniaki, marchewki, pietruszki, selera pokrojone w drobną kostkę. Oczywiście wcześniej warzywa obrać, umyć. Pora z zieloną częścią też pokroić drobno, w ćwierćplasterki. Gotować ok 20 min.
Teraz dodać wypłukaną kaszę mazurską. Pomieszać, żeby kasza nie przywarła do dna. Gotować kolejne 20 min na wolnym ogniu.
Dodać jeszcze pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Goracą zupę podawać z kawałkami mięsa, posypaną obficie posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.