Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak zrobić niesamowite ciasteczka w kształcie ziaren kawy. Ten specjał przypadnie do gustu osobom, które nigdy nie mają dość napoju z kofeiną. Ciastka wychodzą chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku, po prostu rozpływają się w ustach.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13541
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5871
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7630
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13541
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5871
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7630
Składniki
W miseczce rozpuść kawę z wrzątkiem, wymieszaj i odstaw. Przesiej obie mąki z kakao, proszkiem do pieczenia oraz solą i także odstaw. W dużej misce utrzyj masło z cukrem pudrem, aby stało się puszyste. Dodaj żółtka i mieszaj do całkowitego połączenia składników. Następnie dodaj kawę i nadal ubijaj. Powoli zacznij dodawać sypkie składniki i mieszaj ciasto, by stało się gęste i jednolite. Zawiń ciasto folią spożywczą i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki. Nabieraj ciasto po łyżeczce i dłońmi formuj owalne kształty. Układaj miniciasteczka na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i nożem lub wykałaczką nacinaj wgłębienia wzdłuż owalu ciastka. Wstaw blachę z ciastkami do pieca nagrzanego do 170°C na ok. 12 minut. Następnie wystudź i podawaj.