Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, czekoladowe muffinki z kremem mascarpone i ciasteczkami Oreo.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 449
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5206
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3386
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 449
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5206
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3386
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem (ja roztopiłam masło i zalałam nim czekoladę i mieszałam aż się rozpuściła).
Połączyć składniki suche z suchymi i mokre z mokrymi (użyć jednego jajka). Wymieszać je razem dużą łyżką, przelać masę do foremek na muffinki (12 ciastek). Piec w temperaturze 200* przez 15 minut.
Masa: ubić białko, dodać cukier, żółtko i mascarpone. Ubić na sztywną masę.
Muffinki udekorować kremem i np. małymi ciasteczkami.