Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, czekoladowe muffinki z kremem mascarpone i ciasteczkami Oreo.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20586
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2270
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 34
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20586
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2270
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 34
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem (ja roztopiłam masło i zalałam nim czekoladę i mieszałam aż się rozpuściła).
Połączyć składniki suche z suchymi i mokre z mokrymi (użyć jednego jajka). Wymieszać je razem dużą łyżką, przelać masę do foremek na muffinki (12 ciastek). Piec w temperaturze 200* przez 15 minut.
Masa: ubić białko, dodać cukier, żółtko i mascarpone. Ubić na sztywną masę.
Muffinki udekorować kremem i np. małymi ciasteczkami.