Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1792
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101723
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6169
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1792
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101723
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6169
Składniki
Budynie wymieszać z cukrem i połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń i gotować ciągle mieszając aż zgęstnieje. Ostudzić. Masło zmiksować z budyniem na gładką masę. Śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno.
Blachę wyłożyć papierem. Na spód ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki masę kajmakowa. (Puszkę można włożyć do gorącej wody, wtedy masa lepiej będzie się rozsamarowywala) Na masę drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową. Na budyń trzecią warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć bita śmietanę. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień.