Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto 3 bit w wersji z mascarpone. Przygotowanie całości zajmuje około 30 minut:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż równomiernie 18 prostokątnych herbatników. Masę kajmakową podgrzej i ułóż równomiernie na herbatnikach. Przykryj drugą warstwą 18 herbatników.
Przygotuj krem: 2 szklanki śmietanki 30% ubij na około 70%, kiedy śmietanka będzie już gęsta, ale jeszcze nie sztywna. Następnie dodaj cukier puder i cukier waniliowy i miksuj jeszcze około 1 minuty na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodawaj łyżka po łyżce serek mascarpone i miksuj na najmniejszych obrotach miksera do połączenia się składników.
Na herbatnikach rozłóż około 60% kremu, wyrównaj wierzch i rozłóż trzecią warstwę herbatników i rozsmaruj ostatnią warstwę kremu. Na ciasto zetrzyj gorzką czekoladę i włóż na całą noc do lodówki.