Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą budyniową z soku z ananasa i ananasem. Ciasto na biszkopcie z bezą z kokosem.Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 854
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101502
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6006
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 854
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101502
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6006
Składniki
biszkopt-Do białek wlać wodę i ubić, potem z cukrem. Dodawać po żółtku i dalej ubić. Stopniowo przesiewać mąki z proszkiem do jajek i lekko wymieszać.Na koniec dodać olej i lekko wymieszać.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem. Piec ok.25-30 min. w 175*. masa-Ananasy odsączyć z soku. Sok uzupełnić do 1 l. wodą i ugotować budynie.Troszkę przestudzić i wylać na biszkopt.
Owoce pokroić w kostkę. następnie rozrzucić na budyniu i ostudzić.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Domieszać kokos i wyłożyć na budyń. Wstawić do nagrzanego piekarnika 175* i podpiec bezę na złoty kolor.
Zimne ciasto polać, polewą w esy-floresy.