Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą budyniową z soku z ananasa i ananasem. Ciasto na biszkopcie z bezą z kokosem.Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14373
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14373
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
biszkopt-Do białek wlać wodę i ubić, potem z cukrem. Dodawać po żółtku i dalej ubić. Stopniowo przesiewać mąki z proszkiem do jajek i lekko wymieszać.Na koniec dodać olej i lekko wymieszać.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem. Piec ok.25-30 min. w 175*. masa-Ananasy odsączyć z soku. Sok uzupełnić do 1 l. wodą i ugotować budynie.Troszkę przestudzić i wylać na biszkopt.
Owoce pokroić w kostkę. następnie rozrzucić na budyniu i ostudzić.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Domieszać kokos i wyłożyć na budyń. Wstawić do nagrzanego piekarnika 175* i podpiec bezę na złoty kolor.
Zimne ciasto polać, polewą w esy-floresy.