Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, łatwe, szybkie i smaczne ciasto.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 137
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1305
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 137
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1305
Składniki
Margarynę wkładamy do garnka i rozpuszczamy, następnie studzimy. Dodajemy cukier i jajka ubijamy ( zamiast jednej łyżki cukru możemy dać łyżkę cukru waniliowego). Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Wylewamy na tortownicę 20 centymetrową, układamy na cieście oskrobane gruszki, pokrojone w ósemki. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut i pieczemy w 180 * do suchego patyczka. Możemy użyć inne sezonowe owoce, pyszne jest z jabłkami, i posypać cukrem pudrem.