Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, łatwe, szybkie i smaczne ciasto.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Składniki
Margarynę wkładamy do garnka i rozpuszczamy, następnie studzimy. Dodajemy cukier i jajka ubijamy ( zamiast jednej łyżki cukru możemy dać łyżkę cukru waniliowego). Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Wylewamy na tortownicę 20 centymetrową, układamy na cieście oskrobane gruszki, pokrojone w ósemki. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut i pieczemy w 180 * do suchego patyczka. Możemy użyć inne sezonowe owoce, pyszne jest z jabłkami, i posypać cukrem pudrem.