Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się przyrządza. Równie szybko znika.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 17
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 36
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 41
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 50
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19649
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 17
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 36
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 41
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 50
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19649
Składniki
4 całe jajka i jedno żółtko zmiksować z cukrem. Dodać sodę, cynamon i kakao. Wymieszać, dodając olej. Na końcu wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Dodać jabłka pokrojone w dość grubą kostkę, rodzynki i suszone śliwki - wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę przełożyć na standardową prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem. Piec w 180 stopniach przez około 35-40 min. Czy ciasto jest upieczone, najlepiej sprawdzić wykałaczką - jeśli jest sucha, to wyjmować. Gorzką czekoladę rozpuścić na wolnym ogniu z odrobiną mleka i polać wierzch ciasta. Smacznego!