Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.słoneczne ciasto w sam raz do kawy, herbaty na jesienne popoludnia czy wieczory. Miodowe placki przełożone pysznym lekkim kremem i koniecznie z lekko kwaskowym dżemem dla przełamania smaku.
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 279
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 45
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 204
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 279
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 45
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 204
Składniki
ciasto: masło, miód, cukier, kakao, rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka wymieszać w misce z octem. Do przestudzonej masy dodać jajka, wymieszać mikserem. Miksując dalej dodawać porcjami mąkę. Blachę (24x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec w 165st ok. 40 min. Gdyby ciasto zbyt szybko z wierzchu się rumieniło to w razie potrzeby przykryć folią aluminiową. Ostudzić, następnie przekroić na dwie części.
Masa:Do misy przelać dobrze schłodzoną śmietanę;zmiksować. Pod koniec miksowania dodać cukier puder i serek mascarpone Spodnią część ciasta posmarować cienko dżemem, następnie wyłożyć masę; zostawiając ok. 3 pełne łyżki na wierzch ciasta, przykryć kolejnym plackiem. Rozsmarować pozostawioną masę i udekorować uprażonymi migdałami i wiórkami kokosowymi...