Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starego zeszytu,w czasach PRL-u to ciasto miało branie,polecam powrócić do dawnych czasów i wypróbować przepis ,na zakończenie starego roku ,a powitanie Nowego może lepszego?
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68238
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1992
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68238
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1992
Składniki
Mąkę posiekać z masłem ,jajkami i cukrem.Wyobić ciasto i podzielić na dwie części. Blaszki 25/34 wyłożyc papierem i upiec dwa blaty. Jeden blat jeszcze ciepły pokruszyc w misce i odstawić. Na drugi dzień dodać do pokruszonego blatu kakao ,mleko ,powidła ,rum bakalie ,wymieszć na mase. Wyłożyc na ierwszy blat ,zrobić polewe i posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego życzę!