Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starego zeszytu,w czasach PRL-u to ciasto miało branie,polecam powrócić do dawnych czasów i wypróbować przepis ,na zakończenie starego roku ,a powitanie Nowego może lepszego?
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2930
Polecam.
Odsłon: 1655
Polecam.
Odsłon: 485
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2930
Polecam.
Odsłon: 1655
Polecam.
Odsłon: 485
Składniki
Mąkę posiekać z masłem ,jajkami i cukrem.Wyobić ciasto i podzielić na dwie części. Blaszki 25/34 wyłożyc papierem i upiec dwa blaty. Jeden blat jeszcze ciepły pokruszyc w misce i odstawić. Na drugi dzień dodać do pokruszonego blatu kakao ,mleko ,powidła ,rum bakalie ,wymieszć na mase. Wyłożyc na ierwszy blat ,zrobić polewe i posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego życzę!