Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starego zeszytu,w czasach PRL-u to ciasto miało branie,polecam powrócić do dawnych czasów i wypróbować przepis ,na zakończenie starego roku ,a powitanie Nowego może lepszego?
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4854
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 109
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 142
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4854
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 109
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 142
Składniki
Mąkę posiekać z masłem ,jajkami i cukrem.Wyobić ciasto i podzielić na dwie części. Blaszki 25/34 wyłożyc papierem i upiec dwa blaty. Jeden blat jeszcze ciepły pokruszyc w misce i odstawić. Na drugi dzień dodać do pokruszonego blatu kakao ,mleko ,powidła ,rum bakalie ,wymieszć na mase. Wyłożyc na ierwszy blat ,zrobić polewe i posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego życzę!