Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starego zeszytu,w czasach PRL-u to ciasto miało branie,polecam powrócić do dawnych czasów i wypróbować przepis ,na zakończenie starego roku ,a powitanie Nowego może lepszego?
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Mąkę posiekać z masłem ,jajkami i cukrem.Wyobić ciasto i podzielić na dwie części. Blaszki 25/34 wyłożyc papierem i upiec dwa blaty. Jeden blat jeszcze ciepły pokruszyc w misce i odstawić. Na drugi dzień dodać do pokruszonego blatu kakao ,mleko ,powidła ,rum bakalie ,wymieszć na mase. Wyłożyc na ierwszy blat ,zrobić polewe i posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego życzę!