Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, słodkie najlepsze z najlepszych ciast!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20961
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9547
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2095
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4097
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 724
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 365
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20961
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9547
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2095
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4097
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 724
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 365
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Krem budyniowy: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z kremem. Śliwki moczone w alkoholu kroimy drobno i mieszamy z kremem.
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy rodzynki, pokruszone wafelki, kokos, czekoladę i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Masa krówkowa: Cukierki krówki rozpuszczamy w mleku tak aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie za rzadką i nie za gęsta.
Masa mascarpone: Mascarpone ubijamy mikserem wlewamy mleczko ubijamy chwilę i wsypujemy śnieżkę. Miksujemy. Krem żółty: Cukier, wodę i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy z mlekiem w proszku . Przełożenie: Biszkopt- krem żółty- beza- krem budyniowy- krakersy- masa krówkowa- krakersy- masa krówkowa- masa mascarpone- dekorujemy wiórkami czekolady