Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie ciasto, zamiast na biszkopcie można zrobić na herbatnikach i wtedy jest to 3 BIT
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
1. na ciasto oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać cukier i żółtka, mąkę przesiać z proszkiem, dodać do masy jajecznej, dodać olej i wodę, delikatnie wymieszać, wylać do formy, piec ok 20 min w 175 st, wystudzić, 2. mąki przeznaczone na krem wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i 1 szkl mleka, pozostałe mleko zagotować, wlać rozmieszane mąki, ugotować budyń, wystudzić, masło utrzeć, dodawać po łyżce zimny budyń, doprawić odrobina soku z cytryny, 3. śmietanę ubić na sztywno z fixami, 4. krem rozsmarować na biszkopcie ( jeśli ktoś lubi wilgotne ciasta może biszkopt nasączyć wodą z cukrem i cytryną, ja zawsze tak robię ), na kremie ułożyć warstwę herbatników, na to masa krówkowa, na masę warstwa herbatników, na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, na wierzch zetrzeć czekoladę, ciasto odstawić na kilka godzić, żeby ciastka zmiękły, smacznego