Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 465
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do dz...
Odsłon: 261
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 465
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do dz...
Odsłon: 261
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko połączyć, upiec biszkopt w temp. 160-180 st. C przez 30 min.
Masa budyniowa: Zagotować 1,5 szkl. mleka, a w pozostałym rozrobić mąkę, cukier i żółtka. Wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń, ciągle mieszając. Po wystudzeniu utrzeć go z margaryną.
Śmietana: Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać Śmetan-fix. Mleko skondensowane słodzone wstawić w puszce do garnka z wodą i gotować 3 godz.
Warstwy ciasta: Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, ułożyć na niej herbatniki, następnie rozsmarować zimny karmel (mleko skondensowane) i ułożyć warstwę krakersów. Na krakersy wyłożyć ubitą śmietanę, całość posypać startą czekoladą.