Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaku. Pyszne i proste ciasto bez pieczenia!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 238
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 115
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 610
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 238
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 115
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 610
Składniki
Herbatniki kakaowe rozkruszamy wałkiem lub w blenderze na mniejsze kawałki. Następnie ciepłe masło (wcześniej roztopione w garnuszku na ogniu) dodajemy szybko do naszych rozdrobnionych herbatników. Dokładnie mieszamy, łącząc składniki do uzyskania masy.Następnie powstałą mieszankę przekładamy do formy do pieczenia ( ja użyłam okrągłej., Schładzamy przez 30 minut.
Gdy mamy już gotową mieszankę w naszej formie, dodajemy masę kajmakową. Na jej wierzchu układamy banany pokrojone w plastry. Następnie w mikserze łączymy śmietankę, cukier puder oraz serek mascarpone. Taką powstałą mase przekładamy do naszego ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Gdy już ciasto będzie gotowe, możemy udekorować wierzch startą połówką mlecznej czekolady lub posypką czekoladową np. Dr. Oetker lub kuleczkami czekoladowymi. Smacznego. :)