Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaku. Pyszne i proste ciasto bez pieczenia!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Składniki
Herbatniki kakaowe rozkruszamy wałkiem lub w blenderze na mniejsze kawałki. Następnie ciepłe masło (wcześniej roztopione w garnuszku na ogniu) dodajemy szybko do naszych rozdrobnionych herbatników. Dokładnie mieszamy, łącząc składniki do uzyskania masy.Następnie powstałą mieszankę przekładamy do formy do pieczenia ( ja użyłam okrągłej., Schładzamy przez 30 minut.
Gdy mamy już gotową mieszankę w naszej formie, dodajemy masę kajmakową. Na jej wierzchu układamy banany pokrojone w plastry. Następnie w mikserze łączymy śmietankę, cukier puder oraz serek mascarpone. Taką powstałą mase przekładamy do naszego ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Gdy już ciasto będzie gotowe, możemy udekorować wierzch startą połówką mlecznej czekolady lub posypką czekoladową np. Dr. Oetker lub kuleczkami czekoladowymi. Smacznego. :)