Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nie za słodkie ciasto bananowe z dojrzałych bananów, które bardzo szybko znika :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 272
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2742
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 887
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1640
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14410
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 272
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2742
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 887
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1640
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14410
Składniki
Rozgniatamy banany, dodajemy jajka, olej i cukry. Dobrze mieszamy. Przesiewamy mąkę, proszek i cynamon. Mieszamy krótko, aż do połączenia się składników. Wykładamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch można dodatkowo położyć pokrojonego banana lub/i posypkę z cukru i cynamonu. Pieczemy w 180°C przez ok. 30 min lub do suchego patyczka. Jeżeli zacznie się rumienić wierzch a środek nie jest jeszcze upieczony to należy przykryć papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Smacznego !