Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nie za słodkie ciasto bananowe z dojrzałych bananów, które bardzo szybko znika :)
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5760
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1124
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5760
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1124
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Składniki
Rozgniatamy banany, dodajemy jajka, olej i cukry. Dobrze mieszamy. Przesiewamy mąkę, proszek i cynamon. Mieszamy krótko, aż do połączenia się składników. Wykładamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch można dodatkowo położyć pokrojonego banana lub/i posypkę z cukru i cynamonu. Pieczemy w 180°C przez ok. 30 min lub do suchego patyczka. Jeżeli zacznie się rumienić wierzch a środek nie jest jeszcze upieczony to należy przykryć papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Smacznego !