Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nie za słodkie ciasto bananowe z dojrzałych bananów, które bardzo szybko znika :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4156
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 642
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17361
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3232
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 193
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4156
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 642
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17361
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3232
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 193
Składniki
Rozgniatamy banany, dodajemy jajka, olej i cukry. Dobrze mieszamy. Przesiewamy mąkę, proszek i cynamon. Mieszamy krótko, aż do połączenia się składników. Wykładamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch można dodatkowo położyć pokrojonego banana lub/i posypkę z cukru i cynamonu. Pieczemy w 180°C przez ok. 30 min lub do suchego patyczka. Jeżeli zacznie się rumienić wierzch a środek nie jest jeszcze upieczony to należy przykryć papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Smacznego !