Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nie za słodkie ciasto bananowe z dojrzałych bananów, które bardzo szybko znika :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 975
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12870
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 975
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12870
Składniki
Rozgniatamy banany, dodajemy jajka, olej i cukry. Dobrze mieszamy. Przesiewamy mąkę, proszek i cynamon. Mieszamy krótko, aż do połączenia się składników. Wykładamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch można dodatkowo położyć pokrojonego banana lub/i posypkę z cukru i cynamonu. Pieczemy w 180°C przez ok. 30 min lub do suchego patyczka. Jeżeli zacznie się rumienić wierzch a środek nie jest jeszcze upieczony to należy przykryć papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Smacznego !