Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bananowe ,które robimy w 5 minut a pieczemy 40 minut. Jest lekko wilgotne w środku, idealne do porannej kawy lub cappuccino. Zaletą tego ciasta jest to ,że wszystkie składniki lądują w misce, mieszamy łyżką wrzucamy pokrojonego banana i GOTOWE. KAŻDY Z NIM SOBIE PORADZI NAWET 8 LETNIE DZIECKO Pod przepisem znajdziesz link do filmiku, serdecznie zapraszam do obejrzenia.
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 71
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 925
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 71
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 925
Składniki
Przed rozpoczęciem robienia ciasta, należy włączyć piekarnik i nagrzać do temperatury 180 stopni. Wszystkie składniki wsypujemy i wlewamy do dużej miski. Mieszamy łyżką kilka minut ,aż składniki się połączą ,potem dodajemy pokrojony banan w plasterki. Wszystko teraz zamieszamy łyżką ,aby banan się połączył z ciastem.
Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z funkcją góra ,dół na drugiej półce od dołu.PIECZEMY 40 MINUT. UWAGA Każdy piekarnik inaczej piecze,więc pieczemy do suchego patyczka. Zapraszam serdecznie do obejrzenia krótkiego filmu. Buon appetito!