Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto bananowe z 5 składników. Zrobicie je bez użycia piekarnika. Najlepiej przygotować je dzień wcześniej i pozostawić do zastygnięcia w lodówce. Mocno orzeźwiające, idealne dla osób, które nie lubią zbyt słodkich deserów.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Dwa opakowania galaretek rozpuszczamy z dwóch szklankach wody. Trzecie opakowanie rozpuszczamy w osobnej misce w jednej szklance wody. Galaretki odstawiamy do przestygnięcia.
4 banany obieramy ze skórki i miksujemy blenderem na mus.
Twaróg z wiaderka przekładamy do większej miski. Dodajemy cukier puder, mus z bananów. Składniki miksujemy do połączenia. Następnie do masy dodajemy dwie przestudzone galaretki. Ponownie miksujemy składniki do połączenia.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy okrągłe biszkopty. Masę serowo-bananową przelewamy do formy. Ciasto wstawiamy na około 45 minut do lodówki.
Ostatniego banana obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Pokrojonego banana wykładamy na górę ciasta.
Bananowca zalewamy ostatnią galaretką. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie ciasto bananowe jest gotowe do krojenia i nakładania na talerzyki.