Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, masa krówkowa, banany i bita śmietana – czy to nie brzmi jak połączenie idealne? Ciasto bananowe przygotujesz bez pieczenia, w dodatku wystarczy do niego kilka składników.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Herbatniki rozkrusz do konsystencji piasku. Połącz razem składniki, a następnie wyłóż na spód okrągłej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno dociśnij ciasteczkową masę. Włóż blachę do lodówki, aby spód zrobił się twardszy.
Wyciągnij blachę z ciastem z lodówki. Rozprowadź masę krówkową na całym spodzie z pomocą łyżki. Banany obierz i pokrój w plasterki. Ułóż warstwami na masie krówkowej.
Śmietanę wyciągnij z lodówki i mocno schłodzoną zacznij ubijać na wysokich obrotach. Pod koniec miksowania dodaj cukier i ekstrakt waniliowy. Ubijaj do momentu uzyskania sztywnej piany. Rozłóż ją na bananach. Przełóż do lodówki, aby bita śmietana stężała.
Przed podaniem posyp kakao albo wiórkami czekoladowymi.