Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe z adwokatem- smaczne ciasto w sam raz na letnią porę roku. Mogę go polecić każdemu smakoszowi ciast.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 104
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 104
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywna pianę. Następnie do piany wlewamy żółtka i mieszamy. Później wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Dajemy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach do 20 minut. Masa bananowa: Większą część soku bananowego zagotowujemy w pozostałym mieszamy budynie w proszku i wlewamy na gotujący się sok. Gotujemy do gęstości. Ciepłą masę dajemy na biszkopt i układamy na niej ciastka herbatnikiem na sok. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i gdy będą zaczynały tężeć wykładamy na ciastka.