Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe z adwokatem- smaczne ciasto w sam raz na letnią porę roku. Mogę go polecić każdemu smakoszowi ciast.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywna pianę. Następnie do piany wlewamy żółtka i mieszamy. Później wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Dajemy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach do 20 minut. Masa bananowa: Większą część soku bananowego zagotowujemy w pozostałym mieszamy budynie w proszku i wlewamy na gotujący się sok. Gotujemy do gęstości. Ciepłą masę dajemy na biszkopt i układamy na niej ciastka herbatnikiem na sok. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i gdy będą zaczynały tężeć wykładamy na ciastka.