Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto bananowe z czekoladą i z dodatkiem banana :)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
3 banany rozgniatam widelcem, dodaję jajka, sól i olej i wszystkie składniki mieszam. Śmietankę podgrzewam i rozpuszczam w niej czekoladę, dodaję do masy bananowej i mieszam. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszam i dodaję do masy bananowej. Mieszam do połączenia się składników. Jednego dodatkowego banana kroję w kostkę i dodaję do ciasta, delikatnie mieszam. Ciasto wykładam do „keksówki” (około 12 cm x 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 50 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu ciasto jest gotowe, smacznego :)