Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto bananowe z czekoladą i z dodatkiem banana :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Składniki
3 banany rozgniatam widelcem, dodaję jajka, sól i olej i wszystkie składniki mieszam. Śmietankę podgrzewam i rozpuszczam w niej czekoladę, dodaję do masy bananowej i mieszam. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszam i dodaję do masy bananowej. Mieszam do połączenia się składników. Jednego dodatkowego banana kroję w kostkę i dodaję do ciasta, delikatnie mieszam. Ciasto wykładam do „keksówki” (około 12 cm x 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 50 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu ciasto jest gotowe, smacznego :)