Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto bananowe z dodatkiem gorzkiej czekolady dla łasuchów
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16415
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 239
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16415
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 239
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 271
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. To samo robimy z czekoladą.
Mąki przesiewamy, dodajemy cynamon i sodę.
Banany rozgniatamy widelcem na papkę i dodajemy do nich ostudzone masło. Mieszamy do połączenia składników.
Jajka roztrzepujemy i dodajemy jogurt, mieszamy do połączenia składników.
Do mąki wlewamy ocet jabłkowy, aby powstała reakcja z sodą. Następnie dodajemy jajka z jogurtem i masę bananową. Mieszamy intensywnie, ale krótko.
Odlewamy 1/3 masy i do mniejszej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę, po czym mieszamy do połączenia składników.
Jasne ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na to wylewamy ciemną i nakłuwamy patyczkiem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.