Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto bananowe z dodatkiem gorzkiej czekolady dla łasuchów
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16504
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5313
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16504
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5313
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. To samo robimy z czekoladą.
Mąki przesiewamy, dodajemy cynamon i sodę.
Banany rozgniatamy widelcem na papkę i dodajemy do nich ostudzone masło. Mieszamy do połączenia składników.
Jajka roztrzepujemy i dodajemy jogurt, mieszamy do połączenia składników.
Do mąki wlewamy ocet jabłkowy, aby powstała reakcja z sodą. Następnie dodajemy jajka z jogurtem i masę bananową. Mieszamy intensywnie, ale krótko.
Odlewamy 1/3 masy i do mniejszej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę, po czym mieszamy do połączenia składników.
Jasne ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na to wylewamy ciemną i nakłuwamy patyczkiem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.