Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja mocno kakaowa, taki bananowy murzynek. Zawsze się udaje, ciasto jest pulchne, mięciutkie i smakowite.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 687
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 687
Składniki
Odmierzamy suche składniki: mąkę, kakao, cukier, cukier z wanilią, sodę, proszek i cynamon. Mieszamy do połączenia składników
W osobnej misce za pomocą widelca rozgniatamy na miazgę banany, dodajemy jajka i olej. Mieszamy
Suche składniki mieszamy ze składnikami mokrymi
Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia ( 12 x 25 cm)
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach góra dół
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy w foremce.