Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuchom :)
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2032
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 269
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 858
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 993
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 307
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2032
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 269
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 858
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 993
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 307
Składniki
4 banany miksujemy. Pozostałe odkładamy do dekoracji. Keksówkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy biszkopty. Biały ser miksujemy z cukrem i łączymy z masą bananową.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ok. 2/3 wlewamy do masy bananowej. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Najlepiej przelać najpierw niewielką ilość i dać do lodówki, aby masa stężała i dopiero wlać resztę. W ten sposób biszkopty pozostaną na dnie :)
Na stężona masę poukładać plasterki bananów i zlać pozostałą galaretką. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wyjąć z keksówki i "odczepić' folię. Smacznego!