Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuchom :)
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 203
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 343
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 690
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 203
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 343
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 690
Składniki
4 banany miksujemy. Pozostałe odkładamy do dekoracji. Keksówkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy biszkopty. Biały ser miksujemy z cukrem i łączymy z masą bananową.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ok. 2/3 wlewamy do masy bananowej. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Najlepiej przelać najpierw niewielką ilość i dać do lodówki, aby masa stężała i dopiero wlać resztę. W ten sposób biszkopty pozostaną na dnie :)
Na stężona masę poukładać plasterki bananów i zlać pozostałą galaretką. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wyjąć z keksówki i "odczepić' folię. Smacznego!