Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto w 20 minut. Przyjemne, lekko wilgotne ciasto z bananami, dla mnie najlepszy jest tu lukier z truskawek liofilizowanych.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5715
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 242
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5715
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 242
Składniki
Blaszka 25 X 12 cm. Banany zmiksować z cukrem na papkę. Bakalie lekko posiekać. Dodać resztę składników, mieszać łyżką dokładnie ale krótko. Do połowy masy można dodać kakao i ponownie wymieszać. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i obsypanej bułką blaszki. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 C. Truskawki zmielić w młynku do kawy, wszystkie składniki wymieszać, dobrze zadbać o to by lukier był dość kwaskowy. Wystudzone ciasto polewamy lukrem.