Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto w 20 minut. Przyjemne, lekko wilgotne ciasto z bananami, dla mnie najlepszy jest tu lukier z truskawek liofilizowanych.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112997
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 360
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 703
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 540
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112997
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 360
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 703
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 540
Składniki
Blaszka 25 X 12 cm. Banany zmiksować z cukrem na papkę. Bakalie lekko posiekać. Dodać resztę składników, mieszać łyżką dokładnie ale krótko. Do połowy masy można dodać kakao i ponownie wymieszać. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i obsypanej bułką blaszki. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 C. Truskawki zmielić w młynku do kawy, wszystkie składniki wymieszać, dobrze zadbać o to by lukier był dość kwaskowy. Wystudzone ciasto polewamy lukrem.