Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto w 20 minut. Przyjemne, lekko wilgotne ciasto z bananami, dla mnie najlepszy jest tu lukier z truskawek liofilizowanych.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 155
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 155
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Blaszka 25 X 12 cm. Banany zmiksować z cukrem na papkę. Bakalie lekko posiekać. Dodać resztę składników, mieszać łyżką dokładnie ale krótko. Do połowy masy można dodać kakao i ponownie wymieszać. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i obsypanej bułką blaszki. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 C. Truskawki zmielić w młynku do kawy, wszystkie składniki wymieszać, dobrze zadbać o to by lukier był dość kwaskowy. Wystudzone ciasto polewamy lukrem.