Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto można robić cały rok. Jest po prostu rewelacyjne. Zapraszam do obejrzenia filmu!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1067
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1067
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasną masę dodać stopniowo po jednym żółtko, kręcimy mikserem . Dodać śmietanę i kręcimy mikserem następnie dodać stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Teraz dodać aromat waniliowy dodać białka i miksujemy chwilę na koniec wkroić banana wsypać mak i zamieszać łyżką. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i posypanej mąką. Forma o średnicy 25 cm.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni funkcja góra, dół na środkowej półce przez 50 minut po 40 minutach przykryć papierem do pieczenia. Pamiętaj pieczemy do suchego patyczka. Po upieczeniu należy odczekać aż ciasto ostygnie dopiero wyciągnąć z formy.
Z cukru soku z cytryny i wody zrobić lukier i polać na ciasto , posypać kolorową posypką. Ciasto jest wyjątkowo smaczne , lekko wilgotne . Zapraszam na filmik na moj kanał ,pokazuję krok po kroku jak zrobić ciasto. Buon appetito!