Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto można robić cały rok. Jest po prostu rewelacyjne. Zapraszam do obejrzenia filmu!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27953
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27953
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasną masę dodać stopniowo po jednym żółtko, kręcimy mikserem . Dodać śmietanę i kręcimy mikserem następnie dodać stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Teraz dodać aromat waniliowy dodać białka i miksujemy chwilę na koniec wkroić banana wsypać mak i zamieszać łyżką. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i posypanej mąką. Forma o średnicy 25 cm.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni funkcja góra, dół na środkowej półce przez 50 minut po 40 minutach przykryć papierem do pieczenia. Pamiętaj pieczemy do suchego patyczka. Po upieczeniu należy odczekać aż ciasto ostygnie dopiero wyciągnąć z formy.
Z cukru soku z cytryny i wody zrobić lukier i polać na ciasto , posypać kolorową posypką. Ciasto jest wyjątkowo smaczne , lekko wilgotne . Zapraszam na filmik na moj kanał ,pokazuję krok po kroku jak zrobić ciasto. Buon appetito!