Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto bananowe z żurawiną i zdrowymi otrębami. Warto użyć do niego bardzo dojrzałych bananów - będzie wtedy idealnie słodki!
Keksówka 10x22cm
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 551
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 551
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
3 banany rozgniatamy widelcem. Mieszamy składniki mokre - jaja, olej, jogurt i rozgniecione banany. Osobno mieszamy składniki suche - mąkę, otręby, cukier, proszek do pieczenia, cynamon. Łączymy składniki suche i mokre. Można mieszać łyżką lub mikserem. Na końcu dodajemy suszoną żurawinę. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. U góry kładziemy pokrojonego na pół banana. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy po ostudzeniu.