Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto bananowe z żurawiną i zdrowymi otrębami. Warto użyć do niego bardzo dojrzałych bananów - będzie wtedy idealnie słodki!
Keksówka 10x22cm
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4984
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5241
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 116
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18784
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7216
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4984
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5241
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 116
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18784
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7216
Składniki
3 banany rozgniatamy widelcem. Mieszamy składniki mokre - jaja, olej, jogurt i rozgniecione banany. Osobno mieszamy składniki suche - mąkę, otręby, cukier, proszek do pieczenia, cynamon. Łączymy składniki suche i mokre. Można mieszać łyżką lub mikserem. Na końcu dodajemy suszoną żurawinę. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. U góry kładziemy pokrojonego na pół banana. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy po ostudzeniu.