Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto bananowe z żurawiną i zdrowymi otrębami. Warto użyć do niego bardzo dojrzałych bananów - będzie wtedy idealnie słodki!
Keksówka 10x22cm
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2305
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1424
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3591
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1281
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2305
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1424
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3591
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1281
Składniki
3 banany rozgniatamy widelcem. Mieszamy składniki mokre - jaja, olej, jogurt i rozgniecione banany. Osobno mieszamy składniki suche - mąkę, otręby, cukier, proszek do pieczenia, cynamon. Łączymy składniki suche i mokre. Można mieszać łyżką lub mikserem. Na końcu dodajemy suszoną żurawinę. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. U góry kładziemy pokrojonego na pół banana. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy po ostudzeniu.