Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia, ze spodem z herbatników zbozowych, masa toffi i nadzieniem z bananów i smietany o waniliowym smaku. Szybkie, proste, a jakze samczne...
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7538
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 31
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7538
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 31
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257533
Składniki
Forme do pieczenia wylozyc paierem, herbatniki zmiksowac lub pokruszyc , dodac plynne maslo i mase rozlozyc równomiernie w formie. Odstawic na godzine do lodówki. Mleko, maslo i cukier powoli podgrzewac do zagotowania, ciagle mieszajac. Gotowac jeszcze kilka minut, az masa zacznie gestniec. Banany pokroic w plasterki i skropic sokiem z cytryny, Schlodzony spód wysmarowac masa toffi a nastepnie wylozyc plastrami bananów. Kwasna smieta wymieszac z czescia cukru waniliowego, slodka smietane ubic z reszta cukru waniliowego, obydwie masy smietanowe polaczyc i nalozyc na warstwe bananów. Wstawic na min. 2 godz do lodówki.
Przed podaniem ozdobic reszta masy toffi.