Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banana bread z kawałkami białej czekolady i truskawkami. Pyszny....
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 329
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54713
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2922
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 610
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 329
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54713
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2922
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 610
Składniki
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem. Mąkę wymieszać z cukrem i sodą, dodać jajko, roztopione masło i puree bananowe, zmiksować do połączenia składników.
Czekoladę posiekać nożem. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Kawałki czekolady dodać do ciasta, wymieszać. Formę keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.
Piec przez około godzinę w temperaturze 170 stopni.