Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banana bread z kawałkami białej czekolady i truskawkami. Pyszny....
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5184
Składniki
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem. Mąkę wymieszać z cukrem i sodą, dodać jajko, roztopione masło i puree bananowe, zmiksować do połączenia składników.
Czekoladę posiekać nożem. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Kawałki czekolady dodać do ciasta, wymieszać. Formę keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.
Piec przez około godzinę w temperaturze 170 stopni.