Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 55
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31219
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 389
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1490
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 55
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31219
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 389
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1490
Składniki
Olej miksujemy z odrobiną soli ,cukrem i skórką pomarańczową. W trakcie miksowania dodajemy jajka. Przesianą mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy z masą jajeczną. Żurawinę sparzamy i razem z drobno posiekanymi bananami ,brzoskwiniami ,płatkami migdałowymi i cynamonem dodajemy do ciasta ,mieszamy i przekładamy do dużej keksówki. Ciasto pieczemy przez 60-65 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.