Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to jest niezwykle aromatyczne i smaczne. Idealne do popołudniowej kawy. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 418
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 418
Składniki
Margarynę roztopić i ostudzić, a banany i czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Następnie jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać do niej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz roztopioną margarynę i dokładnie wymieszać. Dołożyć banany i czekoladę.
Całość wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wstawić do piekarnika i piec ok. 50 min. Po ostudzeniu ciasto można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.