Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez dodatku cukru, słodkie dzięki daktylom i dojrzałym bananom. Pyszne i można jeść bez wyrzutów sumienia.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20151
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7186
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20151
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7186
Składniki
Ciasto piekłam w keksówce 12x32 cm, ale w mniejszej też wyjdzie. 3 banany ugniatamy widelcem. Pastę daktylową rwiemy na kawałki. Mieszamy z jajkami, olejem, jogurtem. Na końcu dodajemy mąki z proszkiem. Trochę pestek zostawiamy na dekorację, resztę kroimy na mniejsze kawałki (ja roztarłam w moździerzu). Rozdrobnione pestki wrzucamy do ciasta. Do natłuszczonej formy wylewamy ciasto. Na górze układamy przeciętego banana i rozsypujemy pestki dyni.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Po wyciągnięciu z pieca zostawiamy na 10 minut, potem wyjmujemy na kratkę do suszenia. Ciasto jemy po ostudzeniu, najlepsze jest następnego dnia.