Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z plasterkami banana. Najlepiej sprawdzi się do niego masa krówkowa o smaku orzechowym.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 122
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6906
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 277
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 212
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 507
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 122
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6906
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 277
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 212
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 507
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy masę krówkową, roztopione masło, przesianą mąkę i proszek. Miksujemy dalej. Banany kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką. Wykładamy do natłuszczonej tortownicy 26cm.
Pieczemy w 190 stopniach 50 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Ciasto jest pyszne i wilgotne.