Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cechą charakterystyczną tego ciasta jest brak cukru. Mimo to jest słodkie. Ta słodycz zawarta jest w bananach i marchewce, no i oczywiście częściowo w lukrze.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3459
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 188
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3459
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 188
Składniki
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Banany obrać i zmiksować blenderem. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiać do miski. Dodać banany, marchewkę, olej i jajka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Robiłam tą czynność łyżką.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 35-40 minut. Sprawdzać patyczkiem. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z cukru pudru utartego z sokiem z cytryny.