Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne spotkania.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszysto. Następnie utrzeć z jajkami, wlać maślankę i dodać rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać . Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie utrzeć na jednolitą masę. Dodać zmielone orzechy, lekko wymieszać.
Przelać do przygotowanej tortownicy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut. Upieczenie placka najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Placek wyjąć z piekarnika i po 10 minutach zdjąć obręcze tortownicy.