Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne spotkania.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47619
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165189
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47619
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165189
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 86
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszysto. Następnie utrzeć z jajkami, wlać maślankę i dodać rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać . Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie utrzeć na jednolitą masę. Dodać zmielone orzechy, lekko wymieszać.
Przelać do przygotowanej tortownicy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut. Upieczenie placka najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Placek wyjąć z piekarnika i po 10 minutach zdjąć obręcze tortownicy.