Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z bananów, musu rabarbarowego, z dodatkiem mąki owsianej.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 69
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 89
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3137
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10792
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 69
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 89
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3137
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10792
Składniki
Rabarbar obieramy i kroimy na plastry. W garnku dusimy rabarbar z 2 łyżkami cukru i odrobiną wody, aż zupełnie zmięknie. Miksujemy do blenderem na gładki mus. 1 banana odkładamy (będzie na górę ciasta), pozostałe 2 rozgniatamy widelcem. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek, olej, cukier waniliowy i mus rabarbarowy. Na końcu dokładamy banany. Ciasto wykładamy do natłuszczonej foremki (22cm) i układamy na nim plasterki banana. Posypujemy cukrem brązowym. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.