Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto bez pieczenia lekkie i orzeźwiające idealne do popołudniowej kawki .
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 46
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208977
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 46
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208977
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na grubej tarce , przełóż do garnka podłej wodą i upraż , pod koniec prażenia dodaj suche galaretki u mieszaj do rozpuszczenia odstaw do lekkiego stężenia .
Galaretki borówkowe przygotuj według przepisu na opakowaniu zostaw do lekkiego stężenia . Kiedy galaretki będą stężałe , ubij śmietanę na sztywno dodaj galaretki i wymieszaj do połączenia .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż folią aluminiową i ułóż warstwę herbatników , wyłóż masę jabłkową i kolejną warstwę herbatników , na wierzch wyłóż masę śmietanową . Wierzch posyp wiórkami kokosowymi Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc .