Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto bez pieczenia lekkie i orzeźwiające idealne do popołudniowej kawki .
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2148
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7118
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2148
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7118
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1160
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na grubej tarce , przełóż do garnka podłej wodą i upraż , pod koniec prażenia dodaj suche galaretki u mieszaj do rozpuszczenia odstaw do lekkiego stężenia .
Galaretki borówkowe przygotuj według przepisu na opakowaniu zostaw do lekkiego stężenia . Kiedy galaretki będą stężałe , ubij śmietanę na sztywno dodaj galaretki i wymieszaj do połączenia .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż folią aluminiową i ułóż warstwę herbatników , wyłóż masę jabłkową i kolejną warstwę herbatników , na wierzch wyłóż masę śmietanową . Wierzch posyp wiórkami kokosowymi Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc .