Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto na biszkoptach o orzeźwiającym cytrynowym smaku.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 338
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25287
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 338
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25287
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, pozostaw do całkowitego wystygnięcia Przygotuj foremkę, której dno wyłożone jest folią aluminiową Biszkopty delikatnie maczaj w ponczu i układaj na dnie blaszki Mascarpone utrzyj z łyżką cukru na puszystą masę Następnie powoli dodaj zimną galaretkę i dokładnie połącz Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z łyżką cukru pudru Połącz delikatnie obie masy Gotową masę wylej na warstwę biszkoptów i wyrównaj Na masie ułóż drugą warstwę biszkoptów maczając je uprzednio lekko w ponczu Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki do stężenia
W tym czasie przygotuj posypkę Wszystkie składniki smaż na patelni aż wiórki uzyskają złoty kolor, pozostaw do ostudzenia
Ciasto wyjmij z lodówki i posmaruj wierzch konfiturą brzoskwiniową Na konfiturę wysyp ostudzoną posypkę i rozłóż równomiernie Ponownie przykryj ciasto i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc