Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto na biszkoptach o orzeźwiającym cytrynowym smaku.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8922
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8922
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, pozostaw do całkowitego wystygnięcia Przygotuj foremkę, której dno wyłożone jest folią aluminiową Biszkopty delikatnie maczaj w ponczu i układaj na dnie blaszki Mascarpone utrzyj z łyżką cukru na puszystą masę Następnie powoli dodaj zimną galaretkę i dokładnie połącz Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z łyżką cukru pudru Połącz delikatnie obie masy Gotową masę wylej na warstwę biszkoptów i wyrównaj Na masie ułóż drugą warstwę biszkoptów maczając je uprzednio lekko w ponczu Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki do stężenia
W tym czasie przygotuj posypkę Wszystkie składniki smaż na patelni aż wiórki uzyskają złoty kolor, pozostaw do ostudzenia
Ciasto wyjmij z lodówki i posmaruj wierzch konfiturą brzoskwiniową Na konfiturę wysyp ostudzoną posypkę i rozłóż równomiernie Ponownie przykryj ciasto i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc