Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto na biszkoptach o orzeźwiającym cytrynowym smaku.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 232
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1889
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3510
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28012
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 232
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1889
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3510
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28012
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, pozostaw do całkowitego wystygnięcia Przygotuj foremkę, której dno wyłożone jest folią aluminiową Biszkopty delikatnie maczaj w ponczu i układaj na dnie blaszki Mascarpone utrzyj z łyżką cukru na puszystą masę Następnie powoli dodaj zimną galaretkę i dokładnie połącz Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z łyżką cukru pudru Połącz delikatnie obie masy Gotową masę wylej na warstwę biszkoptów i wyrównaj Na masie ułóż drugą warstwę biszkoptów maczając je uprzednio lekko w ponczu Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki do stężenia
W tym czasie przygotuj posypkę Wszystkie składniki smaż na patelni aż wiórki uzyskają złoty kolor, pozostaw do ostudzenia
Ciasto wyjmij z lodówki i posmaruj wierzch konfiturą brzoskwiniową Na konfiturę wysyp ostudzoną posypkę i rozłóż równomiernie Ponownie przykryj ciasto i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc