Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto bez pieczenia, spód wyłożony słonymi krakersami a wierzch posypany orzeszkami z delikatnym kremem śmietankowy.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Składniki
1. Krakersy układamy na blaszce do pieczenia.
2. Na krakersach rozprowadzamy masę krówkową.
3. Ponownie układamy krakersy.
4. Robimy masę serową: Śmietanę ubijamy.
5. Do śmietany dodajemy cukier puder.
6. Wsypujemy śnieżki.
7. Dodajemy powoli serki, chwilę miksujemy.
8. Masę wykładamy na ciastka.
9. Na masę ponownie krakersy.
10. Robimy masę orzechową. 11. W garnku rozpuszczamy margarynę.
12. Dodajemy cukier oraz miód.
13. Na koniec dodajemy orzechy, gotujemy chwilę.
14. Na ciastka wykładamy masę orzechową.
15. Robimy polewę: Mleko łączymy z pokruszoną czekoladą gorzką oraz mleczną, gotujemy.
16. Wierzch ciasta polewamy polewą, chłodzimy w lodówce 2 godziny.
17. Ciasto gotowe. 18. Smacznego.