Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na herbatnikach przełożone pysznymi kremami!:)
Blaszka do pieczenia 2x25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko, cukier oraz masło, podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru oraz masła. Zdejmujemy z ognia i czekamy aż przestygnie, nie musi być całkiem zimne. Następnie do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach. Orzeszki prażymy na suchej patelni a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając olej. Na blaszkę wykładamy: 1 warstwa - ciemne herbatniki 2 warstwa- połowę masy mlecznej 3 warstwa- herbatniki jasne 4 warstwa- masa krówkowa -połowa puszki 5 warstwa- herbatniki ciemne 6 warstwa- druga połowa masy mlecznej 7 warstwa- herbatniki jasne 8 warstwa- druga połowa masy krówkowej Na wierzch posypujemy orzechami a wszystko to polewamy rozpuszczoną czekoladą Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!!