Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na herbatnikach przełożone pysznymi kremami!:)
Blaszka do pieczenia 2x25
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1073
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1374
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4428
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 103
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1073
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1374
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4428
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 103
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko, cukier oraz masło, podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru oraz masła. Zdejmujemy z ognia i czekamy aż przestygnie, nie musi być całkiem zimne. Następnie do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach. Orzeszki prażymy na suchej patelni a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając olej. Na blaszkę wykładamy: 1 warstwa - ciemne herbatniki 2 warstwa- połowę masy mlecznej 3 warstwa- herbatniki jasne 4 warstwa- masa krówkowa -połowa puszki 5 warstwa- herbatniki ciemne 6 warstwa- druga połowa masy mlecznej 7 warstwa- herbatniki jasne 8 warstwa- druga połowa masy krówkowej Na wierzch posypujemy orzechami a wszystko to polewamy rozpuszczoną czekoladą Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!!