Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest bardzo mało pracochłonny i szybki w wykonaniu. Wystarczy 20 minut, aby delektować się pysznymi kawałkami.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1833
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8398
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253865
Polecam.
Odsłon: 1493
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1833
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8398
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253865
Polecam.
Odsłon: 1493
Składniki
Dno blachy wyłożyć krakersami Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. 250 ml śmietanki zmiksować na sztywno, do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach. Na koniec wlać ostudzoną białą czekoladę. Do tak przygotowanej masy wsypać 2 i 1/2 szklanki amarantusa. Masę wyłożyć na krakersy. Ponownie pookładać na wierzchu krakersy. Czekoladę gorzką i połowę mlecznej rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmiksować resztę śmietanki 30% i do ubitej wlać ostudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Ciemną masą posmarować krakersy i posypać resztą amarantusa. Składniki na blachę o wymiarach 25/25; Smacznego.