Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest bardzo mało pracochłonny i szybki w wykonaniu. Wystarczy 20 minut, aby delektować się pysznymi kawałkami.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 220
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 129
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27976
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 220
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 129
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27976
Składniki
Dno blachy wyłożyć krakersami Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. 250 ml śmietanki zmiksować na sztywno, do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach. Na koniec wlać ostudzoną białą czekoladę. Do tak przygotowanej masy wsypać 2 i 1/2 szklanki amarantusa. Masę wyłożyć na krakersy. Ponownie pookładać na wierzchu krakersy. Czekoladę gorzką i połowę mlecznej rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmiksować resztę śmietanki 30% i do ubitej wlać ostudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Ciemną masą posmarować krakersy i posypać resztą amarantusa. Składniki na blachę o wymiarach 25/25; Smacznego.