Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto na gofrach z truskawkami, smakuje jak gofry z budki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16764
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 305
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23193
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16764
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 305
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23193
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy jogurty i ubijając wlewamy zimną żelatynę. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy gofry. Na gofry wylewamy masę i zostawiamy w lodówce do stężenia. Truskawki przekrawamy na pół i układamy na masie. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu.. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki i wstawiamy na całą noc do lodówki..