Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto na gofrach z truskawkami, smakuje jak gofry z budki.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy jogurty i ubijając wlewamy zimną żelatynę. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy gofry. Na gofry wylewamy masę i zostawiamy w lodówce do stężenia. Truskawki przekrawamy na pół i układamy na masie. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu.. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki i wstawiamy na całą noc do lodówki..