Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezglutenowe ciasto z truskawkami , ciasto bez jajek na mące kukurydzianej , ciasto wychodzi niskie i bardzo kruche. Smakuje równie dobre jak z jajkami , a ciasto przygotowane dla osoby która nie może jeść jajek.
blaszka, miska, nóż, sitko,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a resztę ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką ( blaszka 25/35 cm.). Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone), na górę rozkruszamy odłożone ciasto. Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
Ciasto po upieczeniu.