Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezglutenowe ciasto z truskawkami , ciasto bez jajek na mące kukurydzianej , ciasto wychodzi niskie i bardzo kruche. Smakuje równie dobre jak z jajkami , a ciasto przygotowane dla osoby która nie może jeść jajek.
blaszka, miska, nóż, sitko,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1205
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18304
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1205
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18304
Składniki
Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a resztę ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką ( blaszka 25/35 cm.). Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone), na górę rozkruszamy odłożone ciasto. Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
Ciasto po upieczeniu.