Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezglutenowe ciasto z truskawkami , ciasto bez jajek na mące kukurydzianej , ciasto wychodzi niskie i bardzo kruche. Smakuje równie dobre jak z jajkami , a ciasto przygotowane dla osoby która nie może jeść jajek.
blaszka, miska, nóż, sitko,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 398
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 421
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 754
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 398
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 421
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 754
Składniki
Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a resztę ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką ( blaszka 25/35 cm.). Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone), na górę rozkruszamy odłożone ciasto. Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
Ciasto po upieczeniu.