Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12513
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13522
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5705
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12513
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13522
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5705
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, syp porcjami cukier, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Zmniejsz obroty do minimum. Wsyp mąkę ziemniaczaną, wiórki, wlej sok z cytryny. Wsyp musli i wymieszaj.
Blachę (28x36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Posyp pokruszonymi waflami. Na nich rozłóż równo masę bezową. Wyrównaj wierzch.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 40 min w temp. 160°C. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw, aż ciasto ostygnie.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Relaks