Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
patelnia, miska, widelec, nóż, łyżka,
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Cebulę po obraniu drobno pokroić i podsmażyć na łyżeczce masła klarownego z dodatkiem soli, następnie wystudzić. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy i podsmażoną cebulę. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników. Nabierać porcję masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na rumiany kolor( u mnie rodzinka lubi mocniej przysmażone więc nie przerażajcie się ). Smażyć na średniej mocy palnika. Podawać z ziemniaczkami z dodatkiem buraczków lub ulubioną surówką. Smacznego
Smażenie kotletów mielonych.
Kotlety mielone gotowe do podania.