Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czaruś czaruje swoim wyglądem, smakiem i aksamitną konsystencją. Spód z chrupiącymi płatkami, do tego kremowa masa serowa, a na koniec coś, co lubią wszyscy – czekolada. Dasz się skusić czarusiowi?
Wymiary: blacha 30 × 25 cm
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 225
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 123
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 225
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 123
Składniki
Formę o wielkości 30 × 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Czekoladę połam na kawałki, umieść w rondelku i roztop wraz z masłem. Dodaj rozdrobnione płatki śniadaniowe i wymieszaj. Masę rozprowadź na dnie formy.
Przygotuj ciasto. Twaróg ubij z żółtkami na gładką masę bez grudek. Następnie dodaj cukier i skórkę z cytryny i zmiksuj do uzyskania jednolitego kremu. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Podgrzej sok z cytryny i rozpuść w nim odciśniętą żelatynę tak, żeby się rozpuściła. Dodaj do kremu i zmiksuj krótko.
Ubij śmietanę na sztywno. Wymieszaj z kremem. Wyłóż na spodzie formy.
Teraz zrób polewę. Podgrzej śmietankę, dodaj czekoladę i wymieszaj na gładką polewę. Wylej na wierzch ciasta. Przełóż czarusia do lodówki do całkowitego schłodzenia.